Senatul a adoptat Legile justiţiei

Legile justiţiei, corectate după decizii ale Curţii Constituţionale, au fost adoptate astăzi de Senat, în ciuda protestelor opoziţiei ale cărei amendamente au fost respinse.

Adăugat: 27 Martie 2018
Ultima actualizare:27 Martie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PNL, USR şi PMP au votat împotrivă şi au acuzat din nou rapiditatea cu care aceste legi au fost dezbătute în comisia specială.

Liberalii vor ataca la CCR reexaminările celor trei legi ale justiţiei - a anunţat la finalul dezbaterilor din Comisia specială deputatul PNL, Ioan Cupşa.

"Au fost modificate în această procedură de reexaminare texte care nu au fost declarate neconstituţionale de către curte şi care nu sunt într-o legătură directă, funcţională cu celelalte texte şi drept urmare încalcă alte decizii ale Curţii Constituţionale, precum şi practica în materie", a spus Ioan Cupşa.

În timpul dezbaterilor din plen, senatorul PSD, Şerban Nicolae, a declarat că peste 90% din textele adoptate provin de la asociaţiile de magistraţi.

El susţine că legile au fost elaborate cu profesionalism şi bună credinţă.

"Nici până astăzi, nimeni, nici de la Bruxelles, nici de la Bucureşti, nici din orice alt colţ al lumii nu a putut să facă dovada care anume text din propunerea legislativă, din forma adoptată de parlament cu prilejul primei dezbateri sau în Camera Deputaţilor, după reexaminarea cerută de decizia Curţii Constituţionale, ar pune sub control politic, ar afecta indepedenţa în vreun fel a sistemului judiciar din România. Explicaţia este foarte simplă. Nu a putut identifica nimeni un text, pentru că el nu există", a spus Şerban Nicolae.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza