Senatul a adoptat înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş

Iniţiat de UDMR, proiectul prevede înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic, ca unitate de învăţământ cu predare în limba maghiară.

Adăugat: 7 Februarie 2018
Ultima actualizare:7 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatul a adoptat în calitate de cameră decizională iniţiativa legislativă privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş.

Iniţiat de UDMR, proiectul prevede înfiinţarea acestui liceu ca unitate de învăţământ cu predare în limba maghiară.

"Cei care aparţin de comunitatea romano-catolică reprezintă circa 30% din comunitatea maghiară, un procent de aproape 9% din populaţia judeţului. Acestea sunt motivele care stau la baza solicitării comunităţii locale a elevilor şi părinţilor de a decide asupra înfiinţării acestui liceu", a spus senatorul UDMR Cseke Attila.

În favoarea acestei propuneri legislative au votat PSD, UDMR, ALDE şi USR, în schimb, PNL şi PMP s-au opus. Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a calificat votul senatorilor care fiind o sfidare la adresa societăţii româneşti.

O înţelegere politică între PSD şi UDMR a fost pusă în practică. Ceea ce instanţa a decis că nu este legal, Parlamentul a venit astăzi, cu de la sine putere, şi a încercat să anuleze, prin o nouă lege, o lege care face parte dintr-o înţelegere murdară între liderii PSD şi Budapesta, a susținut Eugen Tomac.

PNL a anunţat deja că face o analiză pentru a ataca propunerea legislativă la Curtea Constituţională.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza