Senatorul Tudor Chiuariu, urmărit penal pentru încă o infracţiune

Procurorii DNA Braşov au dispus extinderea urmăririi penale faţă de senatorul Tudor Chiuariu pentru o altă infracţiune de trafic de influenţă faţă de cele deja reţinute în sarcina lui în dosarul retrocedărilor.

Adăugat: 15 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Tudor Chiuariu, senator PNL
trimite pe mail

Este vorba despre dosarul în care este arestat preventiv Viorel Hrebenciuc pentru fapte de corupţie legate de atribuirea unor mari suprafeţe de teren forestier, informează redactorul RRA.

DNA precizează, într-un comunicat transmis joi că în contextul demersurilor infracţionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier către Gheorghe Paltin Sturdza, la 12 aprilie 2013, după ce a încetat orice raport juridic între acesta şi Ioan Varga, coinculpaţi în prezenta cauză, la biroul SCA Chiuariu şi Asociaţii din Bucureşti a avut loc o întâlnire între Sturdza şi Tudor Chiuariu.

Senatorului Tudor Chiuariu i s-au adus, joi, la cunoştinţă noua acuzaţie.

În 10 ianuarie, DNA a anunţat că Tudor Chiuariu este urmărit penal pentru trafic de influenţă, spălare de bani, şi aderarea la un grup infracţional organizat, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 30 de zile faţă de acesta.

"Cumpărarea de influenţă a fost disimulată prin încheierea unui contract de asistenţă juridică încheiat cu Tudor Chiuariu, potrivit căruia suma de 2.000.000 de euro urma a fi plătită cu titlu de onorariu fix şi suma de 500.000 de euro cu titlu de onorariu de succes la data predării titlurilor de proprietate", mai arată comunicatul DNA.

"Prin cooptarea lui Tudor Chiuariu în interiorul grupului infracţional organizat, acesta a dobândit şi asumat un rol esenţial, în sensul că, sub coordonarea inculpaţilor Ioan Adam şi Paltin Gheorghe Sturdza, şi-a folosit influenţa politică dată de calitatea de parlamentar şi fost ministru al Justiţiei, pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău, OCPI Bacău, Direcţia Silvică Bacău, în scopul urgentării punerii în executare a deciziei Tribunalului Covasna", mai susţin procurorii.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza