Senatorul Tudor Chiuariu s-a autosuspendat din PNL

Senatorul Tudor Chiuariu a decis astăzi să se autosuspende din Partidul Naţional Liberal până la clarificarea situaţiei legate de acuzaţiile formulate recent de DNA.

Adăugat: 13 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Tudor Chiuariu, senator
trimite pe mail

Într-un comunicat primit la redacţie, el arată că nu vrea ca aceste acuzaţii, pe care le consideră nefondate, să fie prilej de atacuri politice împotriva partidului.

"Am luat decizia de a mă autosuspenda din Partidul Naţional Liberal, până la clarificarea situaţiei legate de acuzaţiile formulate săptămâna trecută. Fac acest gest pentru că nu vreau ca acuzaţii nefondate să fie prilej de atacuri politice împotriva Partidului Naţional Liberal, partidul în care am intrat acum 18 ani şi de care se leagă întreaga mea activitate politică", scrie Chiuariu în comunicat remis presei.

De asemenea, senatorul mulţumeşte colegilor pentru sprijinul moral, adăugând că va rămâne fidel valorilor liberale.

"Rămân fidel ideilor şi valorilor liberale, pe care le-am promovat în toate funcţiile politice şi demnităţile publice pe care le-am deţinut", mai arată acesta în document.

De altfel, luni, preşedintele PNL, Alina Gorghiu a avut o discuţie cu senatorul Chiuariu în care i-a cerut acestuia să-şi clarifice situaţia juridică.

Reamintim că Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul privind retrocedările ilegale în care este implicat şi Viorel Hrebenciuc.

Acesta este acuzat că ar fi cerut bani, sub forma onorariului de avocat, pentru a interveni la prefectul de Bacău în vederea retrocedării unei mari suprafeţe de pădure.

În dosar sunt arestaţi, până acum, foştii deputaţi Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, Gheorghe Paltin Sturdza şi judecătorul Lorand Andras Ordog.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza