Senatorul Georgică Severin pledează pentru consolidarea libertăţii presei

Preşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media a Senatului, Georgică Severin, susţine jurnaliştii grupului de presă Intact şi reafirmă necesitatea consolidării libertăţii de expresie a mass-media din România.

Adăugat: 10 August 2014
Ultima actualizare:10 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Georgică Severin, Preşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media
trimite pe mail

Într-un comunicat de presă, senatorul PSD aminteşte că jurnaliştii din acest trust de presă "prin prin profesionalismul şi independenţa lor editorială, deţin primul loc pe piaţa media audiovizuală".

Preşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media a Senatului reafirmă necesitatea consolidării libertăţii de expresie a mass-media din România, exprimând speranţa că evenimentele din ultimele zile nu vor afecta în niciun fel libertatea de exprimare şi independenţa jurnaliştilor din cadrul celor două societăţi de furnizare a serviciului media audiovizual.

Totodată, Georgică Severin îşi exprimă speranţa că "nu se va ajunge la distorsionarea pieţei de publicitate, domeniu în care poziţionarea furnizorilor de servicii media trebuie să aibă la bază audienţa reală, profesionalismul şi independenţa editorială şi nu protejarea forţată a unor interese economice", se mai arată în comunicatul de presă şi citat de Agerpres.

Amintim că vineri, Dan Voiculescu, preşedintele de onoare al PC, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Judecătorii au dispus totodată confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Voiculescu, inclusiv terenurile si clădirea grupului Intact.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
10 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza