Senatorul-actor Mircea Diaconu, cercetat

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării pentru abuz în serviciu şi conflict de interese pe senatorul PNL Mircea Diaconu, care este şi directorul Teatrului Nottara.

Adăugat: 27 Octombrie 2011
Ultima actualizare:27 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorul-actor Mircea Diaconu,  este învinut de ANI pentru că, în calitatea sa de director al Teatrului Nottara, şi-a promovat soţia în funcţie de regizor artistic al instituţiei.

După ancheta efectuată , ANI a constatat că Mircea Diaconu a favorizat numirea soţiei sale Maria Diana Diaconu în funcţia de regizor la teatru.

În urma evaluărilor începute în 15 noiembrie 2010 s-a constatat că în 2007, Maria Diana Diaconu - la acea vreme actriţă - a solicitat conducerii teatrului acordul de a participa la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic.

Cererea sa a fost aprobată de directorul teatrului, Mircea Diaconu, deşi potrivit inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, Maria Diana Diaconu nu îndeplinea una dintre condiţiile înscrise în fişa postului, aceea de a avea un an de experienţă în domeniul regiei.

În declaraţia acordată postului public de radio,  Mircea Diaconu a spus că  este revoltat de faptul că "se toarnă lături" peste el, că la momentul declaraţiei făcute postului Radio România Actualităţi se află în turneu, în Germania şi că "lucrurile se vor rezolva".

"Trăieşti o viaţă întreagă - aşa am trăit eu, ca un prost de pe aici - ca acuma să toarne lături pe mine nişte neica-nimeni! Asta-i viaţa! Trăim în România! Sunt în turneu în Germania, conduc maşina teatrului, deci sunt inclusiv şoferul teatrului acuma, ceea ce e altă funcţie pe care abuziv mi-am însuşit-o. Lucrurile astea se vor rezolva rapid, uşor. Important pentru ANI era să arunce cu gunoi pe mine şi aşa şi face. Mai departe-s amănunte", a declarat postului public de radio, Mircea Diaconu.
 Autor:
Adriana Leu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza