Senatorii şi deputaţii vor depune miercuri jurământul

Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit azi în primele şedinţe de plen, consacrate în principal constituirii comisiilor de validare a mandatelor noilor aleşi.

Adăugat: 20 Decembrie 2016
Ultima actualizare:20 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhivă
trimite pe mail

Tot astăzi s-au mai putut prelua mandate de parlamentari, iar pentru mâine este programată depunerea jurământului.

Senatorii şi deputaţii au început activitatea în şedinţe separate, în plen.

Şedinţele au debutat cu intonarea Imnului de stat şi au fost conduse de decanii de vârstă - liberalul Leon Dănăilă, la Senat şi Miron Ignat, de la minorităţile naţionale, la Camera Deputaţilor.

Aceştia au fost asistaţi de cei mai tineri parlamentari.

În cuvântul de deschidere, senatorul PNL Leon Dănăilă aprecia importanţa Senatului, ca for de dezbatere politică şi principal promotor al democraţiei.  

"Este de neimaginat un stat puternic în lipsa unei democraţii autentice, iar o democraţie autentică nu este posibilă fără un parlament puternic şi respectat", spunea academicianul Dănăilă. 

Miron Ignat, de la minorităţi, sublinia la rândul său că datoria noilor aleşi este să adopte legi care să îmbunătăţească nivelul de trai. 

"Noi, parlamentarii acestei legislaturi, trebuie să perfecţionăm legislaţia în domeniul învăţământului, în domeniul sanitar, în administraţia publică, astfel ca legile ce le vom adopta în prezenta legislatură să fie în folosul celor care ne-au ales să îi reprezentăm în acest parlament", atrăgea atenţia Ignat. 

După momentul festiv, senatorii şi deputaţii au ales prin vot comisiile de validare a mandatelor de parlamentar - 15 membri la Senat şi 30 la Camera Deputaţilor, desemnaţi în funcţie de configuraţia politică rezultată din alegeri.

Membrii comisiilor de validare vor analiza astăzi dosarele, iar mâine, senatorii şi deputaţii vor depune jurământul, mai informează redactorul RRA.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza