Senatorii se pronunță asupra constituirii unei Comisii parlamentare de anchetă

Pe ordinea de zi a şedinţei de plen de astăzi, de la Senat, figurează votul asupra inițiativei PSD şi AUR pentru constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind evacuarea şi transferul pacienţilor de la Spitalul de Ortopedie "Foişor" .

Adăugat: 4 Mai 2021
Ultima actualizare:4 Mai 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii urmează să se pronunţe astăzi asupra constituirii unei comisii speciale parlamentare.

Comisia ar trebui să ancheteze, la iniţiativa AUR şi PSD, modul în care s-a făcut evacuarea de urgenţă a pacienţilor de la Spitalul de Ortopedie "Foişor", pentru ca acesta să devină unitate COVID.

Tot la Senat, pe agendă este şi o propunere de modificare a Codului de procedură penală.

Pe ordinea de zi a şedinţei de plen de astăzi, de la Senat, figurează votul asupra inițiativei PSD şi AUR pentru constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind evacuarea şi transferul pacienţilor de la Spitalul de Ortopedie "Foişor" din Capitală.

Senatorii USR PLUS se opun constituirii acestei comisii, iar liderul senatorilor USR PLUS, Radu Mihail, explica faptul că justiţia este cea care stabileşte vinovaţii.

În schimb, din opoziţie, PSD insistă pentru înfiinţarea acestei comisii parlamentare de anchetă. Senatorul social-democrat Radu Oprea consideră că o astfel de comisie este necesară.

Şi tot la Senat se aşteaptă un vot pe iniţiativa de modificare a Codului de procedură penală în acord cu decizia CCR.

Este vorba despre obligativitatea pentru instanţă ca, odată cu sentinţa, să fie elaborată şi motivarea acesteia, pe de o parte, iar pe de altă parte - termenul de pronunţare să nu poată fi amânat mai mult de 120 de zile.

La Camera Deputaţilor, activitatea în plen începe mâine, iar pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte ce au rapoarte de respingere de la comisiile de specialitate; printre acestea, şi iniţiativa de majorare a alocaţiei de stat pentru copii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Mai 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza