Senatorii au adoptat legea de respingere a OUG 13

Senatorii au respins Ordonanţa 13, cu 110 voturi pentru, 9 abţineri şi un vot împotrivă, după dezbateri aprinse în Senat.

Adăugat: 20 Februarie 2017
Ultima actualizare:20 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Plenul Senatului a adoptat, în această după-amiază, legea de respingere a controversatei Ordonanţe 13 pe 2017, abrogată anterior de Guvern.

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a afirmat că soluţia gasită este una forţată, dar constituţională.

Pe parcursul dezbaterilor, preşedintele Senatului şi lider al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a refuzat să prezideze şedinţa, desemnându-şi un înlocuitor, iar la momentul votului a părăsit sala şi le-a spus colegilor de partid să voteze aşa cum cred.

Călin Popescu-Tăriceanu, susţinea că Senatul este în faţa unei premiere, care presupune o lege de respingere a unei ordonanţe de urgenţă care a fost abrogată şi care nu mai produce efecte.

Călin Popescu-Tăriceanu spunea că suntem în această situaţie pentru că cei de la USR şi, într-o măsură mai mică, cei de la PNL, au insistat ca ordonanţa, odată abrogată, să fie respinsă şi în Parlament, ceea ce înseamnă - declara Călin Popescu-Tăriceanu - că abuzul în serviciu a fost dezincriminat.

În replică, senatorul USR George Dircă a replicat că abuzul în serviciu există, este legiferat şi instanţele din România condamnă abuzul în serviciu, iar USR va susţine proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei.

Şi senatorii din Grupul PMP s-au abţinut de la vot, după ce Traian Băsescu a criticat soluţia legislativă gasită.

Legea de respingere a Ordonanţei 13 ajunge mâine la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, şi va fi votată de plen, în cursul după-amiezii.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza