Senator PDL urmărit penal pentru luare de mită

Gigi Chiru a fost chemat la DNA, după ce procurorii au făcut zeci de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Constanţa, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Adăugat: 30 Octombrie 2014
Ultima actualizare:30 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Gigi Chiru, senator PDL. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Senatorul PDL Gigi Chiru a fost sub sub învinuire de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii (3 elemente materiale), informează joi DNA.

"La data de 19 august 2010, suspectul Chiru Gigi Christian a pretins de la un martor denunțător și de la un om de afaceri, suma de 1.500 000 euro, în forma disimulată a unui contract de împrumut fictiv, în vederea îndeplinirii, neîndeplinirii, urgentării ori întârzierii îndeplinirii unui act ce intra în atribuțiile sale de inspector șef al Inspectoratului Regional în Construcții Sud - Est, într-o manieră favorabilă grupului de firme: S.C. EOLICA DOBROGEA S.R.L. ROMÂNIA, EOLICA DOBROGEA AG, EOLICA DOBROGEA X GMBH.

Concret, în schimbul acestei sume de bani, suspectul a promis ca, de la nivelul funcției de inspector șef al Inspectoratului Teritorial în Construcții Sud-Est Constanța, să sprijine interesele patrimoniale ale acestei persoane juridice în proiectele aflate în derulare privind construcția de parcuri eoliene în Dobrogea", susţine DNA într-un comunicat de presă.

DNA precizează că Gigi Chiru ar fi primit o mită de 300.000 de euro.

"Totodată, pretinderea a fost făcută și în vederea asigurării protecției juridice a grupului de firme respectiv în litigiile existente cu concurentul, grupul Cez România.
În acest context, la data de 23 septembrie 2011, suspectul Chiru Gigi Christian a primit de omul de afaceri suma de 300.000 euro și a acceptat reînnoirea promisiunii de a primi de la aceeași persoană suma de 1.200.000 euro, în aceleași scopuri menționate anterior și sub forma disimulată a cesiunii către aceeași persoană a dreptului de creanță al „creditorului” Chiru Gigi Christian, izvorât din contractul de împrumut, încheiat la data de 19 august 2010", se mai precizează în comunicatul DNA.

Suspectului Chiru Gigi Christian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza