Şeful diplomaţiei române Teodor Meleşcanu, în vizita oficială în Israel

Cooperarea bilaterală, criza din vecinătatea Israelului, situaţia din Siria şi Irak, se află printre temele pe care Teodor Meleşcanu le va discuta în Israel.

Adăugat: 23 Octombrie 2017
Ultima actualizare:23 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe
trimite pe mail

Şeful diplomaţiei române Teodor Meleşcanu, în vizită oficială în Israel va fi primit de preşedintele, Reuven Rivlin, şi premierul Benjamin Netanyahu care deţine şi portofoliul externelor.

În agenda convorbirilor: cooperarea bilaterală, criza din vecinătatea Israelului, situaţia din Siria şi Irak, perspectivele acordului nuclear cu Iranul, procesul de pace.

Oficialii israelieni vor evoca ameninţarea pe care o reprezintă Iranul pentru securitatea Israelului, cooperarea diplomatică în cadrul instituţiilor şi organismelor internaţionale. În urmă cu câteva zile, la Bucureşti, preşedintele Comisiei Knesset-ului pentru relaţii externe şi apărare, Avi Dichter, s-a întâlnit cu ministrul român al afacerilor externe.

Teodor Meleşcanu a apreciat vizita delegaţiei parlamentare israeliene ca pe o oportuitate de reconfirmare a nivelului excelent al relaţiilor bilaterale.

Şeful diplomaţiei române, Teodor Meleşcanu, va vizita în această dimineaţă Memorialul Holocaustului "Yad Vashem" din Ierusalim, relatează corespondentul RRA, Dragoş Ciocîrlan.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza