Şeful CSM s-a întâlnit cu reprezentanţii Ambasadei SUA

Preşedintele CSM, Adrian Bordea a avut joi o discuţie cu reprezentanţuu Ambasadei SUA în care s-a făcut aluzie şi la faptul că în România se comentează hotărârile judecătoreşti.

Adăugat: 10 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:11 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Adrian Bordea, preşedintele CSM
trimite pe mail

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, a declarat vineri că la discuţiile care au avut loc joi cu reprezentanţi ai ambasadei americane "s-a făcut o mică aluzie" potrivit căreia în SUA nimeni nu comentează hotărârile judecătoreşti.

"A fost o întâlnire neprevăzută, o întâlnire pe care noi am cerut-o la nivelul CSM, dar pe care Ambasada SUA a dorit să o facă pe un teren neutru. Printre altele, s-a făcut o mică aluzie referitoare la faptul că în Statele Unite ale Americii nimeni nu comentează hotărârile judecătoreşti", a afirmat Adrian Bordea într-o conferinţă de presă.

Bordea  a dorit să precizeze că CSM nu este "pionul nici unei ambasade", însă aceste întâlniri sunt un lucru normal în cazurile în care se schimbă conducerile unor instituţii, CSM primind invitaţii şi din partea ambasadelor Belgiei şi Olanda.

"Urma ca la începutul săptămânii viitoare să avem o întrevedere cu reprezentanţii Ambasadei SUA, însă, intempestiv, mi s-a solicitat o întâlnire care a vizat în principal stabilirea mai multor puncte de discuţie la acea întrevedere care să vizeze imparţialitatea, statul de drept, dar şi condiţiile de detenţie din penitenciarele româneşti', a mai spus Bordea.

Întrebat dacă la întâlnirea de joi s-a discutat şi despre declaraţiile premierului Victor Ponta de după verdictul definitiv de încarcerare a lui Adrian Năstase în dosarul Zambaccian, Adrian Bordea a răspuns negativ, însă s-a arătat convins că acestea vor constitui unul din puncte de dialog

"Problema asta se va pune, fără discuţie, în condiţiile unei discuţii mai ample. Fără discuţie, vă spun, pentru că s-a făcut o mică aluzie că în SUA nimeni nu comentează hotărârile judecătoreşti.", a răspuns Bordea.

 Adrian Bordea, a dat asigurări că CSM este garantul independenţei justiţiei şi a făcut un apel către toate categoriile implicate.

"Magistraţilor, şi anume să fie independenţi, să fie imparţiali, să respecte legea şi jurisprudenţa indiferent de ingerinţe şi indiferent de persoana care îi atacă. Totodată, vrem să transmitem un mesaj şi către societate şi anume acela că niciodată un magistrat nu va fi apărat dacă încalcă legea bunelor moravuri sau ordinea publică.Vrem să facem apel către actorii politici să nu considere justiţia ca obiect al luptei electorale într-un an pe parcursul căruia sunt evenimente de această natură", a spus noul preşedinte al CSM.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:
11 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza