Şeful CFR şi-a dat demisia

Directorul CFR şi-a dat demisie, după ce ministrul Transporturilor a anunţat destiuitrea acestuia.

Adăugat: 24 Octombrie 2017
Ultima actualizare:24 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Directorul general interimar al Companiei Naţionale de Căi Ferate, Marius Chiper, şi-a înaintat astăzi demisia din funcţie, din motive personale, se arată într-un comunicat al CFR SA.

Anterior, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunţat destituirea acestuia, după ce trenul cu care a călătorit spre Deva a ajuns la destinaţie cu o întârziere de aproape o oră.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe a declarat astăzi la Deva că îl va demite pe directorul CFR Infrastructură din cauza întârzierii trenurilor pe care le-a constatat personal în ultimele zile.

El a mai spus că această demitere va fi un semnal pentru responasabilii în domeniu. 

"Sunt nemulţumit de fapt că trenurile întârzie şi n-am auzit să fi fost viscol, să se fi prăbuşit terasamentul. Nu este normal, de aceea astăzi directorul CFR Infrastructură, domnul /.../Această destituire va fi un semnal de alarmă serios pentru cei care urmează că superficialitatea, lipsa de respect faţă de cetăţeni nu vor fi tolerate", a spus ministrul.

Felix Stroe s-a declarat nemulţumit de condiţiile din vagoanele CFR despre care a spus că nu sunt pentru secolul XXI ?i a declarat că una dintre priorităţile sale va fi achiziţionare de material rulant.

"Una dintre preocupările mele prioritare va fi reabilitarea căii ferate în general şi voi introduce în guvern achiziţia de material rulant. Nu este vorba neapărat de bani naţionali. Putem să atragem fonduri europene", a susţinut Stroe. 

Ministrul transporturilor vizitează astăzi şi şantierul autostrăzii Deva-Lujoj, după ce sectorul de la Şoimuş a fost inspectat cu câteva zile în urmă şi de premier.

Amintim că, ieri, ministrul transporturilor i-a demis pe directorul Regionalei Căi Ferate Bucureşti, Laurenţiu Maraloi, şi pe şeful Gării de Nord din Capitală, Mihai Cândea, nemulţumit de felul în care este administrată şi întreţinută Găra de Nord.Autor:
Ilie Pintea
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza