Şeful APIA susţine că majoritatea cererilor corect întocmite au fost aprobate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a autorizat până în acest moment la plata subvenţiei în domeniul zootehnic majoritatea fermierilor care au întocmit corect cererile pentru acordarea banilor.

Adăugat: 23 August 2016
Ultima actualizare:23 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut azi de directorul instituţiei, Nicolae Horumbă.

Prezent la întâlnirea cu deputaţii din Comisia de agricultură, el a explicat că de la sfârşitul acestei luni vor intra în plată şi ceilalţi fermieri.

"De astăzi să intre în autorizare la plată fermierii care au fost selectaţi în controlul pe teren - sunt 3.800 de fermieri - şi pe data de 27 să intre la plată fermierii care au erori în cererile de plată pe sectorul zootehnic şi mă refer la erori care au necesitat dezvoltări suplimentare ale sistemului datorită faptului că nu întotdeauna fermierii pot să prezinte la solicitarea noastră de clarificare documentele prevăzute de lege", a precizat Nicolae Horumbă.

În legătură cu protestul fermierilor aflaţi în greva foamei, directorul APIA spunea că aceştia nu au solicitat nici o întâlnire cu reprezentanţii instituţiei.

De asemenea, el preciza că pe unele scheme de plată sunt întârzieri, iar o parte din vină aparţine agricultorilor.

Cei şapte fermieri care protestează în faţa guvernului îl contrazic pe directorul APIA şi spun că au întocmit corect şi la timp documentaţia necesară subvenţiilorAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza