Şeful ANAF, chemat la discuţii cu premierul Tudose şi ministrul de Finanţe

UPDATE ora 18.00.Tocmai s-a încheiat întânirea de aici, de la Palatul Victoria, dintre premierul Mihai Tudose, vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul Finanţelor Publice Ionuţ Mişea şi şeful ANAF Bogdan Stan.

Adăugat: 7 Iulie 2017
Ultima actualizare:7 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Timp de patru ore aceştia au discutat măsuri concrete de combatere a marii evaziuni fiscale şi cum pot să fie atrase sume mai mari de bani la bugetul de stat, au declarat surse guvernamentale.

Aceleaşi surse au spus că un subiect discutat ar fi putut să fie şi cel legat de simulările pe care le face ministerul de Finanţe în legătură cu impozitul pe cifra de afaceri care ar înlocui impozitul de profit şi intrducerea unei taxe de solidaritate, măsuri fiscale, care sunt mai noi în programul de guvernare.

Premierul Mihai Tudose era nemulţumit de activitatea ANAF şi dorea să ştie dacă acolo este o problemă de sistem sau de oameni, au mai declarat sursele guvernamentale, informează redactorul RRA.

Discuţia vizează îmbunătăţirea colectării la bugetul de stat, au declarat surse guvernamentale citate de redactorul RRA, Andrei Şerban.

Premierul este nemulţumit de activitatea ANAF în contextul în care a crescut consumul, dar încasările TVA au scăzut.

Mihai Tudose vrea să ştie cu ce probleme se confruntă ANAF.

La întâlnire ar putea să se discute şi despre rezultatele simulărilor care sunt făcute de Ministerul de Finanţe în legătura cu taxa de solidaritate şi cu impozitul pe cifra de afaceri, care va înlocui impozitul pe profit, două obiective noi ale programului de guvernare.

Ieri, Mihai Tudose a precizat că dacă simulările nu vor da rezultate pozitive, cele două măsuri fiscale nu vor fi adoptate.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
7 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza