Şefa DNA nu a venit la audierile din Comisia de anchetă

Într-o scrisoare trimisă membrilor Comisiei parlamentare de anchetă, Kovesi precizează că nu deţine mijloace de probă referitoare la împrejurările şi cauzele în care s-au produs evenimentele anchetate.

Adăugat: 10 Iulie 2017
Ultima actualizare:10 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA
trimite pe mail

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu s-a prezentat astăzi la audierile din Comisia parlamentară de anchetă, cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009.

Într-o scrisoare trimisă membrilor Comisiei, Codruţa Kovesi precizează că nu deţine mijloace de probă referitoare la împrejurările şi cauzele în care s-au produs evenimentele anchetate, motiv pentru care nu se prezintă la audieri.

Este pentru a treia oară când şefa DNA a fost invitată să răspundă întrebărilor cu privire la posibile implicări ale unor persoane sau instituţii, altele decât cele prevăzute de lege, în desfăşurarea şi rezultatul scrutinului din 2009.

Noul şef al comisiei, deputatul PSD Oana Florea,  preciza recent că, potrivit unei decizii recente a Curţii Constituţionale, toate persoanele invitate ar trebui să vină la audieri.

Ea arătat că, în cazul unui nou refuz, comisia va avea două variante: fie să sesizeze Ministerul Justiţiei, fie să îi facă plângere penală şefei DNA.


 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza