Şef nou la IPJ Olt, după scandalul sexual

Mihai Pruteanu, directorul adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul IGPR, a fost desemnat în fruntea IPJ Olt, după ce Ion Voicu a fost destituit din funcţie de ministrul MAI, Radu Stroe.

Adăugat: 8 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Radu Stroe, ministru de Interne
trimite pe mail

Comisarul şef de poliţie Mihai Pruteanu, director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a fost desemnat, marţi, să îndeplinească atribuţiile funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, anunţă IGPR.

Pruteanu a fost instalat la conducerea IPJ Olt, în locul lui Ion Voicu, prin dispoziţie a Inspectorului General al Poliţiei Române, Petre Tobă.

Mihai Pruteanu are 52 de ani şi era adjunct la Ordine Publică din martie 2008.

El a activat în cadrul acestei direcţii din 1991, iar înainte a lucrat ca ofiţer operativ la Secţia 14 Poliţie din Bucureşti.

Stroe: Nu credeam că în Poliţia Română există atâta golănie

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat anterior, tot marţi, că şeful IPJ Olt, Ion Voicu, nu vine la audieri pentru că a intrat în concediu medical, dar că acesta nu va mai lucra nicio zi în Poliţie după ce va veni prima zi la serviciu, precizând că nu credea până acum că în Poliţie există "atâta golănie".

"Nu credeam că în Poliţia Română există atâta golănie. După ce acest om (comisar şef Ion Voicu, n.r.) s-a angajat în faţa secretarului de stat că se va prezenta la audieri, aflăm astăzi că şi-a luat concediu medical încă două săptămâni", a spus ministrul Afacerilor Interne.

Radu Stroe a adăugat că a găsit o soluţie foarte simplă şi de marţi va conduce altcineva IPJ Olt.

Ministrul de Interne consideră că Ion Voicu nu a venit la audieri la Ministerul Afacerilor Interne pentru că este vinovat şi fuge de răspundere.

Ion Voicu, care trebuia să fie audiat în urma scandalului sexual de la IPJ OLT, a intrat în concediu

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, Ion Voicu, trebuia să fie audiat marţi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în contextul anchetei disciplinare începute pe numele său în urma controlului dispus în toamna lui 2012, la instituţia condusă de acesta, de către fostul ministru de Interne Mircea Duşa.

Comisarul şef Ion Voicu era aşteptat de Comisia de Disciplină a Ministerului de Interne, însă a anunţat că nu se va prezenta, deoarece a intrat în concediu medical şi s-a internat în spital.

Comisarul şef Ion Voicu, inspector şef al IPJ Olt, a fost internat în ultimele trei zile la secţia de Cardiologie a Spitalului din Slatina, iar de marţi a intrat în concediu medical timp de două săptămâni.

Concediul medical al şefului IPJ Olt vine într-o perioadă în care Corpul de Control al Ministerului de Interne efectuează o anchetă în cadrul instituţiei, în urma scandalului sexual în care o poliţistă din Olt a acuzat un ofiţer din Balş că a violat-o şi chiar a plasat-o mai multor poliţişti.

Printre cei menţionaţi în plângerea poliţistei se numără şeful IPJ Olt, Ion Voicu, şeful poliţiei Balş, Ion Şotea sau prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, Laurenţiu Turcin.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
8 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza