Ședință specială a Guvernului pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Guvernul are o ședință dedicată prezentării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Adăugat: 19 Martie 2021
Ultima actualizare:19 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul mai face un pas către accesarea celor 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, fonduri pe care promite ca le va folosi pentru construcţia de spitale, şcoli, autostrăzi, va combate sărăcia şi va proteja mediul.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilenţă, care prevede toate acestea, urmează să fie analizat de la această oră într-o şedinţă specială a executivului.

Petruţa Obrejan are detalii în direct în "Radiojurnal":

Într-adevăr, este o şedinţă dedicată prezentării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, un plan prin care România ar putea primi, aşa cum spuneai şi tu, 30 de miliarde de euro şi despre care, spun guvernaţii, reprezintă o şansă majoră pentru dezvoltare, o oportunitate pentru implementarea unor reforme majore în domenii importante ca educaţia, sănătatea, economia, administraţia publică, infrastructura mare.

Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Cristian Ghinea, spunea că după această primă discuţie executivul va adopta documentul săptămâna viitoare, pentru ca ulterior să înceapă discuţiile cu Comisia Europeană.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va avea 33 de componente grupate pe şase piloni, iar fiecare domeniu este axat pe reforme şi investiţii ce trebuie realizate.

Pe agenda guvernului de astăzi se mai află şi două proiecte de hotărâre.

Primul aduce modificări şi completări normelor privind Programul "Noua casă".

Anul trecut, plafonul de două miliarde de lei a fost epuizat, însă trebuie să spun că garanţia statului a ajuns la aproximativ opt mii de beneficiari.

Prin acest program pot fi achiziţionate case sau apartamente cu o valoare de până la 140.000 de euro.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre vizează atestarea ca staţiuni turistice a mai multor localităţi.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza