Ședință solemnă a Parlamentului pentru celebrarea Zilei Naţionale a României

Senatul și Camera Deputaților s-au reunit în ședinţă solemnă comună, pentru a celebra Ziua Națională a României.

Adăugat: 2 Decembrie 2019
Ultima actualizare:2 Decembrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şedinţa comună a început cu discursul preşedintelui României, Klaus Iohannis, care a arătat că Unirea de la 1918 a fost efortul unei întregi naţiuni; acesta a fost întregit prin jertfa eroilor militari pe front.

Democraţia, libertatea şi drepturile omului sunt cele mai de preţ valori şi trebuie apărate împotriva tuturor celor care vor să le încalce, a mai spus Klaus Iohannis.

A urmat discursul preşedintelui Senatului, Teodor Meleşcanu, care a subliniat că 1 Decembrie 1918 a schimbat profund destinul istoric al României.

Teodor Meleşcanu a mai subliniat că la înfăptuirea Unirii Mari a contribuit semnificativ şi Casa Regală a României.

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a arătat că, din păcate, astăzi se vorbeşte din ce în ce mai mult spre război şi societatea românească pare a fi fragmentată.

Avem nevoie urgent de un proiect comun pentru România pentru a crea un viitor bun ţării noastre, a mai spus Marcel Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a subliniat că sărbătorim acum curajul celor care au luptat pentru înfăptuirea şi au apărat unirea tuturor românilor într-un singur stat unitar.

Astăzi, societatea românească a dat semnalul modernizării şi, astfel, trebuie ca clasa politică să slujească cât mai bine interesele ţării.

În timpul şedinţei solemne, însemnătatea Marii Uniri de la 1918 a fost subliniată şi de reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Decembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza