Şedinţă solemnă a Guvernului consacrată Centenarului Marii Uniri

La Alba Iulia a avut loc o şedinţa solemnă a Guvernului consacrată Centenarului Marii Uniri.

Adăugat: 29 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Şedina solemnă a guvernului, desfăşurată astăzi, în Sala Unirii de la Alba Iulia a vizat adoptarea unor măsuri importante.

Premierul Viorica Dăncilă a dat ca exemplu decizia privind majorarea indemnizaţiilor pentru veteranii invalizi şi văduvele de război, indemnizaţii care vor fi majorate în medie de cinci ori, de 259 la 1500 de lei lunar pentru cei încadraţi în gradul întâi de invaliditate, de la 231 la 1 000 de lei lunar pentru invalizii de război, încadraţi în gradul doi de invaliditate şi de la 196 la 900 de lei lunar pentru cei aflaţi în gradul trei de invaliditate, de la 1 ianuarie 2019.

O altă măsură vizează instituirea contului gratuit de economii la trezorerie Junior Centenar.

Toţi copiii din România vor fi incluşi într-un mecanism activ de economisire.

În acest cont de economisire, părinţii pot depune bani, iar statul contribuie cu o primă anuală de 600 de lei, pentru fiecare sumă de 1 200 de lei, depusă de părinţi sau de aparţinătorii copiilor.

Alte măsuri importante vizează sprijinirea sectorului construcţiilor din ţara noastră cu facilităţi atât pentru angajator, dar şi pentru angajaţi, dar şi stimularea sectorului agricol.

Membrii Guvernului, huiduiţi la Alba Iulia    

Membrii Guvernului au fost huiduiţi, la Alba Iulia, de câteva persoane înainte şi după momentul solemn al intonării Imnului Naţional şi depunerea coroanei de flori la statuia lui Mihai Viteazul.

Protestatarii au cerut demisia Guvernului şi i-au reproşat premierului modul în care conduce ţara.

Pe de altă parte, în zona ceremoniei de la statuia ecvestră au fost prezenţi şi câţiva oameni care i-au aplaudat pe membrii executivului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza