Şedinţă PSD pentru analiza rezultatelor din alegeri

Voci din PSD cer sancţiuni pentru cei vinovaţi de pierderea alegerilor prezidenţiale, fiind vizat în special Liviu Dragnea.

Adăugat: 27 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:27 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Conducerea PSD se va reuni, astăzi, la sediul central al partidului, pentru a face prima analiză a rezultatului obţinut la alegerile din noiembrie şi pentru a discuta strategia pentru perioada următoare.

Mai multe voci din partid au cerut sancţiuni pentru cei vinovaţi de eşecul de la prezidenţiale, fiind vizat în special coordonatorul de campanie, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a primit însă, un sprijin din partea lui Victor Ponta, care a cerut membrilor partidului să se abţină de la declaraţii publice în perioada următoare.

La rândul său, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră chiar că este nevoie de un congres extraordinar al partidului care să fie organizat până la sfârşitului anului.

Ion Iliescu a mai spus că eşecul din alegerile prezidenţiale nu este numai al lui Victor Ponta, ci al întregului partid.

"Şi el şi partidul (n.r. să răspundă), pentru că nu este eşecul unei persoane, ci şi al PSD. Eu am şi lansat această idee, de fapt este o chestie firească, va trebui ca organele executive de partid şi apoi un congres special să facă o analiză serioasă şi să tragă concluziile cuvenite, cum anume să se pregătească", a afirmat fostul preşedinte.

Ion Iliescu crede că a fost vorba, din nou, despre un vot negativ, "pentru că totdeauna în ultimii 25 de ani au existat voturi pro şi voturi contra", subliniind că următorii ani până la alegerile parlamentare nu sunt"uşori".

Liderul partidului, Victor Ponta, declara recent că PSD îşi asumă în continuare guvernarea, iar un congres al formaţiunii ar putea avea loc în primăvară când va fi lansat şi un nou proiect politic.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Reporter:
Cătălin Purcaru
Adăugat:
27 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza