Ședință extraordinară a CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte la Palatul Cotroceni, şedinţă convocată în urma deciziei Curţii Constituţionale privind interceptările.

Adăugat: 11 Martie 2016
Ultima actualizare:11 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Executivul doreşte să obţină avizul CSAT pentru o ordonanţă de urgenţă care să permită ca procesul de cercetare în anchetele penale aflate în lucru să nu fie oprit.

Ordonanţa ce ar urma să fie aprobată de executiv tot în această seară vine după ce Curtea Constituţională a decis că Serviciul Român de Informaţii nu mai are voie să facă interceptări în dosarele penale.

Activitatea parchetelor ar fi serios afectată de absenţa infrastucturii tehnice de supraveghere - scrie în nota de fundamentare a ordonanţei, după cum a aflat reporterul nostru Mădălina Verman din surse judiciare.

Conform acestora, fără o intervenţie care să pună în acord legislaţia cu decizia Curţii Constituţionale, nu s-ar mai putea recurge la probele obţinute prin interceptări.

Soluţia propusă de Ministerul Justiţei în proiectul ordonanţei de urgenţă este ca procurorii şi Poliţia Judiciară să poată folosi în continuare infrastructura SRI, fără a mai apela însă la personalul Serviciului.

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării ar urma să înceapă peste o oră, după ce preşedintele Klaus Iohannis se va fi întors din Israel.Autor:
Costi Dumăscu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza