Şedinţă de lucru pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii

La sediul Ministerului de Interne are loc la această oră o şedinţă de lucru pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii şi pentru stabilirea măsurilor de limitare a efectelor calamităţilor naturale.

Adăugat: 24 Iunie 2020
Ultima actualizare:24 Iunie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis spunea astăzi într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni că alături de guvern va face demersuri pentru ca proiectele finanţate din fonduri europene menite să prevină schimbările climatice să fie implementate în România, inclusiv în vederea combaterii unor fenomene extreme, precum inundaţiile din ultima perioadă.

Klaus Iohannis: Va trebui să depăşim mentalitatea că e suficient să construim încă câteva diguri pentru a stopa inundaţiile. Digurile nu mai sunt suficiente, conservarea fondului forestier şi campanii susţinute de împădurire sunt soluţii aflate la îndemână, care au nenumărate efecte benefice, atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru protecţia malurilor, cursurilor de apă, din perspectiva combaterii inundaţiilor. O parte semnificativă din fondurile europene de care va beneficia România în următorul exerciţiu bugetar 2021-2027 va trebui să fie direcţionată către proiecte legate de combaterea schimbărilor climatice, aşa-numitul pachet Green Deal propus de Comisia Europeană.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza