Ședință de guvern pentru adoptarea modificărilor fiscale

Principala modificare a Codului Fiscal o reprezintă trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat şi reducerea lor cu două procente.

Adăugat: 8 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:8 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Mihai Tudose, alături de miniștrii cabinetului său
trimite pe mail

Premierul Mihai Tudose a confirmat că Guvernul se reuneşte, astăzi, în şedinţă, pentru a adopta modificările la Codul Fiscal, inclusiv transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

Această măsură va fi luată prin ordonanţă de urgenţă. Reuniunea Executivului pe teme fiscale a fost amânată de două ori, pentru că nu fuseseră obţinute toate avizele necesare.

Principala modificare a Codului Fiscal o reprezintă trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat şi reducerea lor cu două procente.

Angajatorii vor plăti o aşa-numită contribuţie angajatoare la muncă pentru a acoperi concediile medicale, accidentele, şomajul şi eventualele restanţe salariale.

De asemenea, se va reduce impozitul pe venit de la 16 la 10 procente pentru salarii, pensii, venituri din agricultură, din dobânzi şi din chirii.

Executivul mai vrea să crească cu 60% deducerile personale pentru românii cu salarii mici, iar medicii, avocaţii, artiştii şi toţi cei care desfăşoară activităţi independente să nu mai plătească contribuţiile sociale în raport cu venitul, ci în raport cu salariul minim pe economie.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza