Şedinţă crucială a conducerii PSD. Tăriceanu, prezent la discuţii

Conducerea PSD analizează situaţia vicepremierului Sevil Shhaideh, care este şi ministru al Dezvoltării, şi a ministrului pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, suspectate de corupţie de DNA.

Adăugat: 25 Septembrie 2017
Ultima actualizare:25 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea (dreapta) şi Călin Popescu Tăriceanu
trimite pe mail

Biroul Permanent Naţional al PSD este reunit la această oră la sediul central al partidului, în prezenţa preşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea, şi a premierului Mihai Tudose.

Şedinţa a început cu o întârziere de aproape o oră, după o discuţie a celor doi cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.  

Conducerea PSD analizează situaţia vicepremierului Sevil Shhaideh, care este şi ministru al Dezvoltării, şi a ministrului pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, suspectate de corupţie de DNA.

Înainte de începerea şedinţei, social democraţii au trasmis un mesaj clar de susţinere pentru vicepremierul Sevil Shhaideh şi pentru ministrul fondurilor europene Rovana Plumb.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, spunea că cele două colege nu trebuie să-şi dea demisia din guvern, mesaj susţinut şi de vicepreşedintele social democrat Paul Stănescu.

Pe de alt parte, Codrin Ştefănescu s-a arătat nemulţumit de lipsa de reacţie a ministrului justiţiei, Tudorel Toader, în aceste zile.

Mai mult, Codrin Ştefănescu a afirmat că va propune revocarea din funcţie a lui Tudorel Toader, la reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD, programată la sfârşitul săptămânii. 

"Nu prea avem ministru al justiţiei, pentru că în ultimele zile eu nu am văzut niciun fel de declaraţii din partea lui Tudorel Toader, vis-a-vis de toate abuzurile astea şi vis-a-vis de încălcarea deciziei Curţii Constituţionale din partea DNA, dar sper că astăzi, totuşi, domnul Tudorel Toader să aibă o poziţie. Domnul Tudorel Toader a tăcut permanent în aceste momente. Am o mare nedumerire vis-a-vis de tăcerea asta de aur cu care ne-a obişnuit domnul Tudorel Toader", a spus Codrin Ştefănescu. 

Revenind la şedinţa conducerii centrale a PSD, aceasta a început cu o oră întârziere, deoarece preşedintele social democrat Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose s-au întâlnit în această dimineaţă cu liderul ALDE, Călin Popescu Triceanu.

Practic, putem spune că a fost o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

Între timp, a venit şi preşedinele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la sediul central al PSD.
 Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza