Şedinţă comună de guvern România - Bulgaria

Pe agenda discuţiilor sunt trecute teme legate de problematica europeană şi perspectivele de coordonare în pregătirea primelor mandate la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Adăugat: 3 Octombrie 2017
Ultima actualizare:3 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierii român şi bulgar participă, la această oră, la ceremonia de inaugurare a unui nou punct comun de frontieră, la Lipniţa-Kainargea.

Apoi, cei doi şefi de guvern vor conduce, la Varna, cea de-a patra şedinţă comună de lucru a executivelor României şi Bulgariei, pe a cărei agendă figurează, între altele, cooperarea economică, infrastructura de transport şi cea energetică, dezvoltarea regională şi cooperare transfrontalieră.

În cadrul celei de a patra şedinţe de guvern comune, premierul Mihai Tudose va avea o întrevedere tete-a-tete cu omologul său bulgar Boiko Borisov.

De asemenea, de pe agenda discuţiilor nu vor lipsi nici temele legate de problematica europeană şi perspectivele de coordonare în pregătirea primelor mandate la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, atât pentru România, cât şi pentru Bulgaria, mai ales că cele două ţări împărtăşesc o serie de obiective şi poziţii  comune privind viitorul Uniunii  Europene.

La finalul şedinţei de guvern, în prezenţa premierilor Mihai Tudose şi Boiko Borisov, se va semna şi o declaraţie comună referitoare la direcţiile principale ale cooperării bilaterale, regionale şi în plan european, euro-atlantic şi internaţional.

Tot astăzi, la Varna, vor fi semnate şi o serie de documente sectoriale bilaterale.

La Varna, şeful executivului român va participa, începând cu ora 17:00, şi la reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt dintre România, Bulgaria, Serbia şi Grecia.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza