Şedinţă a conducerii PSD. Tudorel Toader ar putea fi noul ministru al Justiţiei

Potrivit unor surse politice, portofoliul justiţiei ar putea fi preluat de Tudorel Toader, rectorul Universităţii din Iaşi şi fost judecător la CCR.

Adăugat: 22 Februarie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader. Foto: Ziarul de Iaşi
trimite pe mail

Şedinţă importantă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, de la care aşteptăm să aflăm propunerile de miniştri pentru justiţie şi IMM-uri, rămase libere în urma demisiei lui Florin Iordache şi a lui Florin Jianu.

Ambii au renunţat la posturi în timpul controverselor declanşate de adoptarea ordonanţei 13 ce urma să modifice Codurile Penale.

Şedinţa conducerii PSD, la care se va discuta şi despre sancţionarea primarului de Iaşi, Constantin Chirica, a început  la Palatul Parlamentului.  

Social-democraţii s-au reunit pentru a da un vot de încredere propunerilor pentru portofoliile justiţiei şi mediului de afaceri.

Anterior, liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE şi premierul Sorin Grindeanu au decis nominalizarea pentru cele două ministere care urmează să fie transmise şefului statului, însă au evitat să ofere mai multe detalii.

Potrivit unor surse politice, portofoliul justiţiei ar putea fi preluat de Tudorel Toader, rectorul Universităţii din Iaşi şi fost judecător la CCR.

În privinţa Ministerului pentru IMM-uri şi mediul de afaceri, ar putea fi nominalizaţi foşti miniştri din Cabinetul Ponta.

Vorbim aici de Rovana Plumb şi Mihai Tudose.

Sancţiuni pentru Mihai Chirică?

Tot în Comitetul Executiv Naţional al PSD se discută şi despre situaţia lui Mihai Chirica, primarul din Iaşi, cel care în ultima perioadă a criticat conducerea partidului.

Sunt posibile chiar şi unele sancţiuni, în condiţiile în care mai mulţi lideri judeţeni ai PSD au cerut excluderea lui Mihai Chirica din partid.

Acesta consideră, în schimb, că poate în continuare să ajute la repararea imaginii PSD.

Înaintea reuniunii. Mihai Chirica a precizat că are sprijinul organizaţiei sale judeţene şi nu crede că ar fi potrivită excluderea sa din PSD.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Februarie 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza