Sectorul transporturilor, element-cheie al economiei românești

Delegația Băncii Mondială la București apreciază că România trebuie să se dezvolte şi să modernizeze în sectorul Transporturilor.

Adăugat: 13 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Primirea delegaţiei Băncii Mondiale conduse de Vice-preşedintele pentru Europa şi Asia Centrală, Cyril Muller
trimite pe mail

Sectorul transporturilor este un element cheie al economiei româneşti, iar ţara noastră trebuie să dezvolte şi să modernizeze acest sector în care mai sunt multe lucruri de recuperat, susţine delegaţia Băncii Mondiale la Bucureşti.

În cadrul unei discuţii pe care au avut-o, astăzi, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, reprezentanţii instituţiei financiare au menţionat anumite direcţii de reformă în sectorul întreprinderilor de stat, îmbunătăţirea guvernanţei corporatiste şi rezolvarea problemei cadastrului.

La rândul său, şeful statului a accentuat nevoia ca proiectele şi programele aflate în derulare să fie duse la bun sfârşit cu succes, astfel încât calitatea guvernării să se amelioreze şi să se reflecte consistent în prosperitate economică şi îmbunătăţirea nivelului de trai.

De asemenea, în cadrul dialogului au fost invocate şi unele evoluţii economice regionale, dar şi globale, în legătură cu potenţialul impact al acestora asupra României.

Reprezentanţii Băncii Mondiale s-au arătat optimişti în ceea ce priveşte performanţele economice ale României, subliniind însă că nu trebuie neglijate anumite riscuri şi vulnerabilităţi potenţiale.

VEZI COMUNICATUL ADMINISTRAȚIEI PREZIDENȚIALEAutor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza