Secţii de vot în România pentru alegerile din Moldova

Cetăţenii moldoveni aflaţi în România au la dispoziţie secţii de vot pentru alegerile legislative din Republica Moldova atât în Bucureşti , cât şi în alte oraşe din ţară.

Adăugat: 20 Noiembrie 2010
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cetăţenii moldoveni aflaţi în România vor putea vota la alegerile legislative de la 28 noiembrie la secţiile special amenajate în Bucureşti, Galaţi, Cluj şi Constanţa, a declarat la RADIO ROMÂNIA ambasadorul Republicii Moldova în ţara noastră, Iurie Reniţă.


"Aş îndemna cetăţenii Republicii Moldova aflaţi temporar sau stabiliţi permanent cu traiul în România să vină pe data de 28 la următoarele secţii de votare: în Bucureşti avem două secii de votare - e vorba de sediul misiunii şi la secţia consulară; la Iaşi, în sediul Consulatului General; la Galaţi, în sediul Universităţii Dunărea de Jos; la Timişoara, la Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu; la Braşov, cantina studenţească din strada Memorandumului nr 39; de asemenea, la Cluj, la Casa de Cultură a Studenţilor din Piaţa Lucian Blaga şi cea de-a 8-a secţie de votare este la Constanţa, la cantina studenţească din incinta Universităţii Ovidius", a spus Reniţă la Radio România.Paşapoartele expirate, documente bune de votDiplomatul a amintit cetăţenilor moldoveni stabiliţi în România că pot vota pe baza paşapoartelor pentru străinătate de culoare albastră, chiar dacă acestea au expirat."E vorba de paşapoartele pentru străinătate. Pe paşapoartele de culoare albastră, ca să fie mult mai clar, recent, urmare a multiplelor solicitări, inclusiv din România, am insistat ca să fie adoptată o decizie de către Comisia Electorală Centrală vizavi de posibilitatea de a vota cu paşapoartele valabilitatea cărora a expirat. Deci doresc să aduc la cunoştinţă tuturor cetăţenilor Republicii Moldova stabiliţi în România că pot vota în baza paşaportului expirat. Este extrem de important să reţineţi acest moment, deoarece şi anterior au existat multe impedimente şi neclarităţi vizavi de această posibilitate. Deci vă aşteptăm la secţiile de votare care le-am menţionat anterior, cu paşapoartele valabile şi cele cu termenul expirat", a spus  ambasadorul Republicii Moldova în ţara noastră.


El a adăugat că  au fost puse la punct  toate aspectele logistice legate de organizarea alegerilor, astfel încât scrutinul să fie lipsit de incidente."E o misiune foarte responsabilă şi onorabilă pentru ambasada noastră aici, la Bucureşti, cât şi pentru cetăţenii noştri care locuiesc în România sau activează în diverse zone ale ei. De aceea, rugăm şi solicităm foarte respectuos, iarăşi, reiterăm mesajul nostru către toţi cetăţenii, să vină la alegeri pe data de 28 noiembrie", a adăugat Reniţă.


Interviul acordat de Iurie Reniţă pentru Radio România Actualităţi poate fi găsit la categoria "Interviul săptămânii".Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
20 Noiembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza