Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat

Preşedintele, premierul, oamenii politici de la putere şi din opoziţie, personalităţi ale lumii politice, felicită Radio România la aniversarea a 85 de ani.

Adăugat: 10 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:10 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

AUDIO Mesajul secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat pentru Radio România, la zi aniversară

Pagini din istoria Radio Romania


La Institutul Electrotehnic s-au făcut primele emisiuni şi s-a difuzat pentru prima oară, în 1926, un concert simfonic de la Ateneul Român. Apoi, graţie activităţii intense a Societăţii Amatorilor Radiofoniei s-au determinat principiile legislaţiei româneşti de Radiodifuziune, modificată mai târziu şi trecută prin legea Societăţii Române de Radiodifuziune.

După ce regele Ferdinand a semnat documentul de constituire, etapele organizării SRR au fost următoarele: la 22 decembrie 1927 Jurnalul Consiliului de Miniştri declară constituită Societatea de Difuziune Radiotelefonică din România; 17 ianuarie 1928 are loc Adunarea generală de constituire a SDRR; 7 aprilie 1928 Societatea comandă firmei Marconi un post de emisie de 12 kW; 1 noiembrie 1928 prima emisiune oficială, din sediul Societăţii, din str. Berthelot, cu un emiţător de 400 W, pe o lungime de undă de 401,6 m.


Primul post de emisie


"Postul de emisiune pus în funcţiune pentru prima dată în clădirea proprie a Societăţii noastre de Radiodifuziune a fost un post provizoriu al Casei Marconi şi emitea pe lungime de undă de 394,5 m, cu o putinţă de 400 W. Cum toată instalaţia postului era destul de redusă, ea a putut fi montată pe o masă care se afla în camera mică, alături de cabina spicheri lor şi a camerei de control”.
[fragment dintr-un articol scris de ing. Emil Petraşcu, intitulat “Acum 10 ani”, revista Radio Adevărul, 10 aprilie 1938]  Sursa: RADOR

O pagină specială Radio România 85 poate fi accesată prin intermediul site-ului www.rador.ro, începând din  1 noiembrie.Autor:
Politica Romaneasca
Adăugat:
10 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza