Sechestru pe averea primarului sectorului 1 şi pe a celorlalţi inculpaţi

Procurorii DNA Ploieşti au instituit azi, sechestru pe averea primarului sectorului 1, Andrei Chiliman şi a celorlalţi trei inculpaţi în acest dosar de corupţie.

Adăugat: 22 Iunie 2015
Ultima actualizare:22 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Andrei Chiliman, primarul sectorului 1
trimite pe mail

UPDATE 1 Primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman a anunţat că va contesta decizia procurorilor de a-i pune sechestru pe întreaga avere declarată.

Edilul a făcut această declaraţie la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, unde a fost chemat pentru audieri în dosarul de corupţie în care se află deja sub control judiciar.

Liberalul Vlad Moisescu fost trezorier al PNL Bucureşti, pentru care s-a instituit, în acelaşi caz, măsura controlului judiciar şi sechestrul pe bunuri mobile şi imobile, a precizat că ia şi el în calcul contestarea acestei dispoziţii.

Şi consiliera personală a edilului bucureştean, Ioana Costescu, pe numele căreia s-a instituit, de asemenea, măsura sechestrului a declarat, la rându-i, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti că va contesta decizia procurorilor.

Surse judiciare susţin că procurorii au descoperit un contract de împrumut în valoare de 670 de MILIOANE de euro, considerat fictiv, încheiat între soacra lui Vlad Moisescu şi soţia acestuia.

UPDATE Averea primarului sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman şi ale celorlalţi 3 inculpaţi din dosarul de corupţie privind atribuirea preferenţială de lucrări unor firme în schimbul unor "comisioane" de 10% din valoarea acestora au fost puse sub sechestru.

Măsura instituită astăzi de procurorii anticorupţie ploieşteni se aplică bunurilor mobile şi imobile ale celor patru, (Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ion Brad şi Ioana Costescu), până la concurenţa sumei de 3 miliarde de lei.

Prezenţi la sediul DNA din Ploieşti, cei vizaţi de sechestru au anunţat că vor contesta decizia procurorilor, după cum transmite corespondentul RRA, Simona Uţă.

Primarul sectorului 1 Andrei Chiliman şi consiliera personală a edilului, Ioana Costescu, au ajuns luni, în jurul orei 12.30 la sediul DNA Ploieşti. La intrare in sediu, aceştia au refuzat  să facă declaraţii.

Surse judiciare susţin că procurorii au descoperit un contract de împrumut în valoare de 670 de milioane de euro, considerat fictiv, încheiat între soacra lui Vlad Moisescu, aflat sub control judiciar în acelaşi dosar, şi soţia acestuia.

Aceleaşi surse afirmă că procurorii vor pune sechestru pe bunurile şi conturile celor patru inculpaţi pentru recuperarea acestei sume.

DNA îl acuză pe Andrei Chiliman că ar fi perceput comisioane cuprinse între 10-15% ca să atribuie contracte publice.

Ar fi obţinut, astfel, de-a lungul mai multor ani, nouă milioane de euro, pe care i-ar fi împărţit cu ceilalţi membri ai reţelei şpăgii. 10% din această sumă ar fi ajuns şi la Filiala PNL Sector 1.

Din investigaţiile procurorilor mai reiese că Vlad Moisescu, un apropiat al primarului, era de fapt capul grupării infracţionale.Autor:
Simona Uţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza