Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidenţial la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea lui Sebastian Lăzăroiu în funcţia de consilier prezidenţial în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Adăugat: 14 Iunie 2012
Ultima actualizare:14 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 14 iunie, Decretul pentru numirea domnului Laurențiu Sebastian Lăzăroiu în funcţia de consilier prezidenţial în cadrul Administraţiei Prezidenţiale", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Sebastian Lăzăroiu a mai deținut această funcție timp de 4 ani, fiind numit în 2007 consilier prezidenţial și eliberat de pe post în 2011.

În comunicatul Administraţiei Prezidenţiale se preciza atunci că, începând cu 1 mai 2011, vor înceta, prin acordul părţilor, raporturile de muncă ale consilierului prezidenţial Sebastian-Laurenţiu Lăzăroiu cu Administraţia Prezidenţială.

Sebastian Lăzăroiu ocupa poziţia de consilier prezidenţial, la Departamentul de Planificare şi Analiză Politică al Administraţia Prezidenţială.

În declarațiile făcute în mai 2011, Sebastian Lăzăroiu preciza că doreşte să se dedice analizei politice şi că nu vrea ca analizele sale politice să fie asociate instituţiei prezidenţiale.

În 3 iunie 2011, Sebastian Lăzăroiu  a fost numit ministru al muncii, iar în 16 septembrie tot preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de revocare.

Premierul Emil Boc, i-a mulţumit atunci lui Sebastian Lăzăroiu pentru activitatea desfăşurată la Ministerul Muncii şi a concluzionat că aşa este viaţă politică.

"Guvernul are nevoie de un ministru cu normă întreagă la Ministerul Muncii, este un minister extrem de greu, iar, pe de altă parte, PDL are nevoie de un ministru care să nu încerce să-şi facă imagine în detrimentul partidului care îl susţine, pentru că în ultimă istanţă, orice ministru are o susţinere politică a partidului de guvernământ sau a partidelor care compun coaliţia", a spus Emil Boc.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, declara, la rândul său,  că premierul Emil Boc a luat decizia de a-l revoca din funcţie pe Sebastian Lăzăroiu după consultarea conducerii partidului şi că urmează ca PDL să vadă dacă preşedintele Băsescu acceptă propunerea primului-ministru.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
14 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza