Sebastian Ghiţă se află în arest preventiv la Belgrad

Ieri, Poliţia Română a primit din Serbia confirmarea oficială că Sebastian Ghiţă a fost arestat, în vederea extrădării.

Adăugat: 18 Aprilie 2017
Ultima actualizare:18 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sebastian Ghiță are o nouă înfățișare. Foto: captură TVR
trimite pe mail

Fostul deputat Sebastian Ghiţă se află în arest preventiv la Belgrad pentru o perioadă de 18 zile, au transmis ieri oficial autorităţile din Serbia, după ce mai întâi s-a vorbit de o perioadă de două luni.

Cum cele 18 zile au început să curgă din momentul reţinerii, adică din ziua de 14 aprilie, înseamnă că au mai rămas doar două săptămâni în care Ministerul Justiţiei de la Bucureşti trebuie să înceapă procedura de extrădare a omului de afaceri, urmărit în România pentru mai multe fapte de corupţie.

Abia ieri Poliţia Română a primit din Serbia confirmarea oficială că Sebastian Ghiţă a fost arestat, în vederea extrădării, invocând existenţa unor probleme tehnice apărute în sistemul Interpol-Belgrad.

Concret, Sebastian Ghiţă a fost arestat vinerea trecută.

Conform prevederilor, Poliţia Română nu mai are de acum competenţe în acest caz, ci Ministerul Justiţiei, instituţie abilitată să demareze procedura de extrădare, care va fi pusă în practică în baza unei convenţii europene comune, semnate de ţara noastră şi Serbia.

Aşadar, în perioada ce urmează vor fi trimise la Belgrad documentele necesare extrădării.

În România, fostul parlamentar are pe numele său cinci dosare penale, fiind acuzat de numeroase fapte de corupţie.

În perioada în care va fi ţinut în custodie în ţara vecină, autorităţile din cele două ţări vor decide ce se va întâmpla şi cu cel de-al şaselea dosar, deschis la Belgrad pentru legitimare cu documente false.

Trebuie amintit că Ghiţă a fost localizat şi reţinut în noaptea de joi spre vineri, cu permis de conducere şi buletin de Slovenia.

Unul din scenarii ar fi ca autorităţile sârbe să amâne aducerea lui Ghiţă în ţară, altul să judece acest ultim dosar în lipsă. Poliţiştii români ar putea participa la escortarea în ţară a lui Sebastian Ghiţă, dacă autorităţile sârbe vor solicita acest lucru.Autor:
Constanţa Comănici
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza