Sebastian Ghiţă s-a prezentat la DNA pentru depunerea cauţiunii

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat, azi, a sediul DNA Ploieşti, pentru depunerea cauţiunii de 13 milioane de euro.

Adăugat: 11 Aprilie 2016
Ultima actualizare:11 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Sebastian Ghiţă, deputat PSD
trimite pe mail

UPDATE Sebastian Ghiţă a depus, astăzi, la DNA Ploieşti,  garanţii mobiliare şi imobiliare în contul cauţiunii de 13 milioane euro, stabilită de procurori în dosarul în care acesta este acuzat de mai multe infracţiuni, între care şantaj, folosire de informaţii nedestinate publicităţii şi dare de mită.

Potrivit unor surse judiciare, citate de corespondentul RRA, Simona Uţă, este vorba despre bunurile unei societăţi controlate de parlamentar, pe care procurorii urmează să le analizeze şi să anunţe dacă le acceptă drept garanţie sau nu.

El a avut astăzi termen de plată a cauţiunii de 13 milioane de euro impusă de procurori în dosarul în care este acuzat de şantaj, folosire de informaţii nedestinate publicităţii, dare de mită şi conducerea unui vehicul fără permis.

Suma stabilită drept cauţiune reprezintă 10 la sută din valoarea lichidităţilor băneşti declarate de inculpat, se arată într-un comunicat emis de DNA.

Corespondentul RRA Simona Uţă aminteşte că în acelaşi dosar mai sunt cercetaţi penal procurorii Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, şi fostul şef al DGA Prahova, Constantin Ispas.

În cazul lui Sebastian Ghiţă s-a dispus măsura controlului judiciar pe cauţiune la data de 31 martie, după ce Camera Deputaţilor a respins cererile privind reţinerea şi arestarea parlamentarului.

Sebastian Ghiţă este acuzat de DNA de folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Simona Uţă
Adăugat:
11 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza