Sebastian Ghiţă, o nouă audiere la DNA Ploieşti

Deputatul Sebastian Ghita a ajuns,în această dimineaţă, la sediul DNA Ploiesti , unde a fost citat pentru a fi audiat in dosarul de coruptie in care procurorii au dispus, luna trecuta, plasarea sub control judiciar atat a lui cat si a lui Victor Ponta .

Adăugat: 11 Octombrie 2016
Ultima actualizare:11 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Sebastian Ghiţă, deputat PSD
trimite pe mail

Conform unui comunicat de presa emis de DNA Ploiesti , la momentul plasarii sub control judiciar , Sebastian Ghita este acuzat de complicitate la infractiunea de spalare de bani .

Procurorii  sustin  ca pentru desemnarea drept candidat pe listele PSD ,  a lui Sebastian Ghita, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acestuia pe lista de candidaţi.

Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine ( Tony Blair) . 

Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la Sebastian Ghiţă , la data faptelor am de afaceri.

La intrare in sediul DNA , deputatul Sebastian Ghita , a aratat presei ca a adus cu el doua bufnite , pe care sustine ca le- ar fi primit cadou , in urma cu mai multi ani, chiar de la sefa DNA , Codruta Kovesi pe vremea cand erau prieteni , in urma cu mai multi ani.

Acum a decis sa - i " returneze  cadoul pentru ca nu mai sunt prieteni"  , a mai precizat deputatul .

Tot astazi, le sediul DNA Ploiesti au fost audiati si doi oameni de afaceri .

Surse judiciare au declarat ca acestia sunt aministratori la mai multe firme controlate de Sebastin Ghita , si implicati in spalarea de bani cercetata in acest dosar.Autor:
Simona Uţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza