Sebastian Ghiţă, interdicţie de a părăsi Ploieştiul şi de a-şi exercita funcţia

UPDATE Procurorii DNA i-au impus deputatului Sebastian Ghiţă interdicţia de a-şi exercita funcţia în Parlament şi de a părăsi Ploieştiul.

Adăugat: 24 Iunie 2015
Ultima actualizare:24 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Sebastian Ghiţă
trimite pe mail

UPDATE Procurorii i-au interzis lui Sebastian Ghiţă să părăsească Ploieştiul şi, în premieră în România, i-au interzis acestuia să îşi exercite mandatul de parlamentar pentru viitoarele 60 de zile.

Potrivit procurorilor, acesta ar fi iniţiat şi coordonat o activitate de corupere a alegatorilor din Republica Moldova, la alegerile prezidenţiale din anul 2014, în scopul obţinerii de voturi pentru candidatul Ponta Victor Viorel.

Suma cheltuită pentru influenţarea opţiunilor electorale ar fi fost de 350.000 euro. 

De asemenea, procurorii au extins şi sechestrul asigurator pe 50 de firme care au aparţinut deputatului şi care acum aparţin rudelor şi prietenilor acestuia şi pe conturile a peste 20 de persoane din familie şi anturajul său.

La ieşire din sedul DNA, Sebastian Ghiţă a dat ample declaraţii presei, spunând că este total nevinovat şi a declarat că întregul dosar este unul politic, care are ca scop demiterea premierului sau convingerea acestuia să-şi dea demisia.

Ghiţă a anunţat că va contesta toate măsurile şi va solicita procurorului general să se oprească această acţiune a procurorilor prahoveni, pe care Sebastian Ghiţă o compară cu o lovitură de stat. 

"Am interdicţie să vorbesc cu domnul Victor Ponta. N-o înţeleg, am citit cu mare atenţie acuzele, nu ştiu care este justificarea. Această chestiune mă face să cred că-i un dosar politic, nu-i al meu, ci că este un dosar politic care vizează dărâmarea acestui guvern. Decizia mea este să fac o plângere procurorului general al României. Astăzi avem un prim-ministru ameninţat, fugărit, iar mie, în ultimele două săptămâni, în nenumărate rânduri, prin rugăminţi, cu presiuni, mi s-a spus că nu voi păţi nimic din toate aceste lucruri dacă Victor Ponta îşi dă demisia", a declarat deputatul Ghiţă.

Sebastian Ghiţă este urmărit penal sub control judiciar în dosarul omului de afaceri Iulian Herţanu, cumnatului premierului Victor Ponta, care este acuzat că a sprijinit un grup infracţional organizat, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi de alţi inculpaţi.

De menţionat că procurorii DNA i-au pus lui Sebastian Ghiţă sub sechestru mai multe imobile şi conturi în valoare de 2 milioane de euro.

Dosarul vizează fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, proiect de zece milioane de euro.

La DNA Ploieşti a ajuns şi soacra lui Vlad Moisescu

De menţionat că la sediul DNA Ploieşti a ajuns şi soacra fostului trezorier al PNL, Vlad Moisescu, care este cercetat alături de primarul sectorului 1 al capitalei, Andrei Chiliman, într-o cauză care are legătură şi cu dosarul lui Herţanu.

Aceasta este acuzată de procurori că ar fi încheiat un contract fictiv prin care îşi împrumuta fiica cu 670 milioane euro.

În acest dosar, Vlad Moisescu, primarul sectorului 1 al capitalei, Andrei Chilimanu între 10 şi 15 % din valoarea unor contracte atribuite preferenţial de primărie. Pe averile celor patru a fost pus sechestru.Autor:
Simona Uţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza