Sebastian Ghiță, audiat la DNA Ploiești în dosarul Ponta - Blair

Procurorii urmează să instituie sechestru asigurător asupra bunurilor lui Sebastian Ghiţă, acuzat de complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Adăugat: 26 Octombrie 2016
Ultima actualizare:26 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Sebastian Ghiță
trimite pe mail

Deputatul Sebastian Ghiţă a ajuns la sediul DNA Ploieşti, unde urmează să fie audiat în dosarul în care a fost plasat sub control judiciar alături de fostul premier Victor Ponta.

Surse apropiate anchetei au precizat că procurorii urmează să instituie sechestru asigurător asupra bunurilor lui Sebastian Ghiţă.

În sediul DNA se află şi deputatul Ana Birchall care a fost citată pentru a fi audiată în calitate de martor în acelaşi dosar.

La intrare în sediul DNA, Sebastian Ghiţă a declarat că "procurorii ar trebui să pună sechestru proporţional cu fapta, repartizând suma tuturor celor care sunt implicaţi în dosar".

Conform unui comunicat de presa emis de DNA Ploieşti, la momentul plasării sub control judiciar, Sebastian Ghiţă este acuzat de complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Procurorii susţin că pentru desemnarea drept candidat pe listele PSD a lui Sebastian Ghiţă, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acestuia pe lista de candidaţi.

Confirmarea propunerii a fost facută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine (Tony Blair).

Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la Sebastian Ghiţă, la data faptelor om de afaceri.

La acea data Ana Birchall era secretar internaţional al PSD.Autor:
Simona Uţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza