Se reia raportarea zilnică a numărului de cazuri noi de COVID-19

În România se revine la bilanţurile zilnice privind situaţia COVID-19.

Adăugat: 10 Iulie 2022
Ultima actualizare:10 Iulie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În România se revine la bilanţurile zilnice privind situaţia COVID-19, după aproximativ o lună în care evoluţia epidemiologică a permis informările săptămânale.

Ultimele date au indicat, însă, aproape o dublare a numărului de cazuri noi faţă de intervalul anterior, astfel că autorităţile vor mai prezenta cifre cumulate pentru această săptămână, iar de marţi se reiau raportările la 24 de ore.

Tot mai multe ţări se confruntă cu un nou val de infectări cu coronavirus, iar ministrul sănătăţii explica la RRA că în momentul de faţă în Europa circulă o subvariantă Omicron, care se transmite foarte uşor şi care poate ocoli protecţia oferită de vaccin şi de trecerea prin boală.

De altfel, preciza Alexandru Rafila, din cele 7.700 de cazuri înregistrate în cursul săptămânii trecute, circa 1.300 erau la persoane care mai trecuseră o dată prin boală în ultimele trei luni.

Noua variantă a virusului, adăuga el, nu pare să ducă însă la forme grave de COVID-19. Vaccinarea rămâne totuşi recomandată în cazul categoriilor vulnerabile, iar în toamnă este aşteptat şi un vaccin adaptat.

Responsabilul de la Sănătate estimează că numărul de cazuri va mai creşte în săptămânile viitoare, până la mijlocul lunii august sau începutul lui septembrie, şi subliniază că măsurile de prevenire cunoscute deja, evitarea aglomeraţiei şi purtarea măştii, sunt în continuare recomandate, fără a fi luată, însă, în calcul introducerea de restricţii sau de obligaţii în acest sens.

România a depăşit 2.900.000 de cazuri de COVID-19 de la declanşarea pandemiei, la începutul anului 2020.  RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (9 iulie, ora 19:00)  .Autor:
Victor Gheorghe
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Iulie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza