Se reduce vârsta de pensionare pentru cei care au lucrat în grupa I de muncă

Persoanele cu stagiul de cotizare în grupa I de muncă se pot pensiona mai devreme.

Adăugat: 4 Iunie 2015
Ultima actualizare:4 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Camera Deputaţilor a fost votat ieri proiectul de lege care reduce vârsta de pensionare pentru cei care au lucrat cel puţin doi ani în grupa I de muncă.

Până acum era nevoie de un stagiu de cotizare de şase ani.

Actul normativ a fost susţinut atât de putere, cât şi de opoziţie.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, declara că proiectul adoptat de deputaţi vine să repare o nedreptate pentru o categorie de cetăţeni defavorizată.  

"Încă o măsură prin care reparăm nedreptăţi sociale făcute. În sfârşit, avem o lege echitabilă, o măsură reparatorie, prin care demonstrăm încă o dată respectul nostru faţă de cei care au muncit o viaţă întreagă", a spus Rovana Plumb.  

La rândul său, deputatul PNL, Victor Paul Dobre, spunea că liberalii au susţinut încă din 2007, că trebuie redusă vârsta de pensionare pentru persoanele cu stagiul de cotizare în grupa I de muncă. 

"PNL a sprijinit această protecţie pentru cei care au lucrat în condiţii grele, încă din 2007. Din păcate, timp de trei ani, a fost blocat un proiect de lege care probabil crea condiţii pentru cei din grupa I, pentru cei din industria grea. Bineînţeles că zicem întotdeauna că mai bine mai târziu decât niciodată.  eporter: Camera Deputaţilor este for decizional pe acest proiect de lege", a declarat Victor Paul Dobre.  Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza