Se pregătesc ample proteste în Ungaria

Sindicatele din Ungaria se pregătesc de ample proteste la adresa măsurilor guvernului, care ar afecta angajaţii din mai multe domenii cheie.

Adăugat: 11 Decembrie 2014
Ultima actualizare:11 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O eventuală declanşare a acestor proteste ar perturba grav circulaţia pe drumurile naţionale, după cum transmite corespondentul Radio România Actualităţi, Emil Groza. 

Liderul Confederaţei Sindicale Liga, István Gaskó, a anunţat miercuri că, la începutul săptămânii viitoare, vor avea loc acţiuni de protest la nivel naţional faţă de mai multe măsuri ale guvernului, urmând să fie perturbată circulaţia rutieră pe diverse sectoare de drum din ţară din cauza autoturismelor sindicaliştilor care vor staţiona pe câte un sens de mers.

Acesta a precizat că oamenii sunt nemulţumiţi din cauza eliminării posibilităţii de pensionare anticipată în cazul angajaţilor din unele domenii, dar protestează şi faţă de majorarea impozitelor pentru anumite beneficii extra-salariale şi faţă de unele modificări legislative adoptate în anii anteriori care limitează dreptul la grevă.

Potrivit liderului Confederaţiei Liga, la acţiunile de protest care vor avea loc în 15 decembrie vor participa reprezentanţi ai mai multor sindicate cum ar fi cel al pompierilor, al mecanicilor de locomotivă sau al lucrătorilor din domeniul agriculturii, silviculturii, apelor şi industriei alimentare.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza