Se negociază noul guvern. Vezi ce miniștri își păstrează funcțiile în Guvernul Tudose

Potrivit surselor politice, mulţi dintre miniştrii cabinetului Grindeanu îşi vor păstra funcţiile şi în noua formulă guvernamentală.

Adăugat: 27 Iunie 2017
Ultima actualizare:27 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul desemnat, Mihai Tudose, încearcă să definitiveze lista noului cabinet.

El s-a întâlnit, deja, cu liderii coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

La această oră, premierul desemnat este la discuţii cu preşedintele social-democraţilor şi cu liderii filialelor judeţene ale PSD.

Potrivit surselor politice, mulţi dintre miniştrii cabinetului Grindeanu îşi vor păstra funcţiile şi în noua formulă guvernamentală.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, că lista cabinetului şi programul de guvernare vor fi validate în Comitetul Executiv, care se va reuni mâine.

"Am invitat preşedinţii de organizaţii şi primul ministru să avem o discuţie despre noua formulă guvernamentală. Am avut dimineaţă o discuţie şi cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Mihai Tudose. Mâine o să continuăm discuţiile cu ceilalţi membri din Comitetul Executiv, în aşa fel încât la 12:30, când intrăm în CEx, să avem o formulă finală, pe care să o aprobăm politic, urmând ca premierul, propunerile de la noi, propunerile de la ALDE să le depunem în Parlament împreună cu programul de guvernare. O să discutăm împreună şi o să discut şi cu fiecare în parte, ca să fie liber şi să-mi spună ce crede de cuviinţă, după care ne reunim. O să fie o discuţie foarte serioasă", a spus Dragnea.

ALDE își păstrează cei patru miniștri

ALDE îşi va păstra cei patru miniştri în viitorul guvern, condus de Mihai Tudose.

Preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, la finalul şedinţei Biroului Politic Central, că ALDE propune aceleaşi persoane pentru portofoliile pe care le-au avut şi până acum.

"Decizia pe care am luat-o este de a păstra aceeaşi participare. Numeric vorbind, vom avea patru miniştri în viitorul Guvern, care vor ocupa exact aceleaşi portofolii pe care le-au ocupat, şi acum, aceasta este propunerea pe care noi am aprobat-o şi pe care o voi face primului ministru: doamna Graţiela Gravrilescu - viceprim-ministru şi ministru al mediului, domnul Teodor Meleşcanu - ministru al afacerilor externe, domnul Toma Petcu - ministru al Energiei şi domnul Viorel Ilie - ministru pentru relaţia cu Parlamentul", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza