Se înfiinţează Departamentul de monitorizare a programului de vaccinare

Noua structură va gestiona tot procesul de imunizare de la achiziţionarea şi administrarea serurilor la o mai bună informare a populaţiei cu privire la beneficiile acestora.

Adăugat: 19 Mai 2017
Ultima actualizare:19 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a decis în şedinţa de ieri înfinţarea unui departament de monitorizare şi implementare a programului naţional de vaccinare.

Noua structură va funcţiona în subordinea directă a ministrului sănătăţii şi va gestiona tot procesul de imunizare de la achiziţionarea şi administrarea serurilor la o mai bună informare a populaţiei cu privire la beneficiile acestora.

A fost, de asemenea, înfiinţat un comitet interministerial de urgenţă pentru soluţionarea actualei crize a vaccinurilor.

Sorin Grindeanu spunea ieri că necesarul de vaccinuri anti-rujeolă a fost asigurat pentru întregul an, iar acum trebuie găsite soluţi pentru ca astfel de crize să nu se repete. 

"Odată rezolvată această criză, dorinţa mea este - şi a noastră - este să creăm acel cadru predictibil care să nu ne mai aducă în situaţii de acest tip. Inclusiv cu legea vaccinării, care se află în acest moment în dezbatere, eu cred că vom reuşi să creem acest cadru care să ne aşeze pe o bază corectă, o bază care ă fie predictibilă şi care să nu ne mai ducă în situaţii aşa cum am avut", a susţinut Sorin Grindeanu.  

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat de actuala epidemie de rujeolă.

În opinia şefului statului, este nevoie de prevenţe printr-o vaccinare sistematică, obligatorie, eficientă şi bine organizată de Ministerul Sănătăţii. 

"Avem, după ultimele date pe care le-am primit, în jur de 5.000 de cazuri de rujeolă, avem cred că 26 de decese. Este epidemie şi este o catastrofă. De gestionat bine nici nu cred că se poate pune întrebarea, însă, ca să fiu foarte corect, nu aş vrea să acuz doar pe acest ministru şi actuala echipă. Aici avem de-a face cu greşeli sistemice şi cred că este cazul să vedem cum putem să facem lucrurile mai bine. Cred că între timp toată lumea s-a lămurit că fără vaccinare nu se poate şi atunci este clar că revenim la o temă pe care am adus-o de multe ori în discuţie şi anume prevenirea", a susţinut Klaus Iohannis.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza