Se încheie depunerea amendamentelor la OUG privind rectificarea bugetară

În Parlament se încheie săptămâna aceasta depunerea amendamentelor la ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară.

Adăugat: 7 Septembrie 2020
Ultima actualizare:7 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD şi Guvernul se situează pe poziţii divergente în privinţa diverselor creşteri de venituri şi stimulente pe care statul ar trebuit să le acorde mai multor categorii.

Premierul Ludovic Orban susţine că orice cheltuieli suplimentare vor crea probleme majore bugetului de stat.

Deputaţii şi senatorii au termen până pe 9 septembrie să depună amendamente la Ordonanţa de urgenţă a guvernului privind rectificarea bugetară, care a intrat de miercuri în circuitul parlamentar.

Termenul pentru finalizarea raportului în comisiile de specialitate este 10 septembrie, iar PSD a anunţat deja că social-democraţii vor vota, între altele, pentru eliminarea articolului din ordonanţă prin care punctul de pensie a fost diminuat cu 26%.

Liderul Deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat că reprezentanţii partidului vor majorarea cu 40% a pensiilor, conform legii în vigoare. Totodată, social-democraţii au depus o iniţiativă legislativă în care propun acordarea unui bonus de 500 de euro pentru profesori şi personalul auxiliar din învăţământ.

De cealaltă parte, premierul Ludovic Orban le-a cerut parlamentarilor să fie responsabili şi să susţină rectificarea bugetară, aşa cum a fost decisă de Guvern, pentru că documentul a fost construit pe baza studiilor de impact şi a resurselor efective disponibile.

Orice cheltuială suplimentară va accentua dezechilibrele şi riscă să compromită perspectivele de relansarea economică - avertizează Ludovic Orban.

Şeful guvernului a precizat că liberalii vor sesiza Curtea Constituţională în cazul în care PSD va modifica în parlament proiectul de rectificare bugetară.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza