Se dublează primele din programul Rabla Plus

Ministerul Mediului dublează primele acordate prin programul Rabla Plus, prime destinate achiziţionării unui autoturism electric.

Adăugat: 21 Martie 2017
Ultima actualizare:21 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Daniel Constantin, ministrul Mediului
trimite pe mail

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, declara astăzi la parlament că Programul Rabla şi varianta sa ecologică sunt în dezbatere publică şi vor fi funcţionale la sfârşitul lui aprilie.

Pe de altă parte, adaugă el, ministerul a gândit şi alte măsuri pentru a încuraja achiziţionarea acestui tip de autovehicul.

"Dublăm prima pentru cei care vor să achiziţioneze de la 5.000 de euro la 10.000 de euro echivalentul în lei. Mai mult decât atât, dacă anul trecut s-au cumpărat patruzeci şi ceva de autoturisme, anul acesta noi punem la dispoziţie sume pentru nu mai puţin de o mie de autoturisme electrice. În egală măsură, venim cu un pachet complementar. Nu există staţii de încărcare, prize, venim cu o sumă de 45 de milioane, pe care îi punem la dispoziţie pentru autorităţile publice locale şi agenţii economici care sunt interesaţi şi mai ales în oraşele mari, acolo unde vor fi folosite, pentru că autonomia după cum ştiţi, nu este foarte mare", a spus Daniel Constantin.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
21 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza