Se dezbate moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei

Săptămâna parlamentară începe cu dezbaterea primei moţiuni simple din această sesiune la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu

Adăugat: 7 Februarie 2022
Ultima actualizare:7 Februarie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Săptămâna parlamentară începe, astăzi, cu dezbaterea primei moţiuni simple din această sesiune la adresa unui membru al Guvernului.

Este vorba despre ministrul Energiei, Virgil Popescu, criticat de opoziţie pentru modul cum gestionează criza din domeniu.

Dezbaterile asupra moţiunii simple la adresa ministrului energiei, Virgil Popescu, sunt programată la ora 16:00, iar votul final, pentru şedinţa de miercuri a Camerei Deputaţilor.

Reprezentanţii USR, iniţiatori ai documentului, îl acuză pe ministrul liberal de incompetenţă, gestionarea crizei facturilor la energie, de amânarea legislaţiei pentru consumatorii vulnerabili, dar şi de instalarea în funcţiile cheie din companiile de stat a unor persoane nepregătite, dar care au carnet de partid.

Semnatarii moţiunii susţin că Virgil Popescu este un pericol la adresa securităţii energetice a României şi pentru că a tergiversat adoptarea deciziilor menite să reducă dependenţa de gazul rusesc.

USR avertizează că importurile de gaze au ajuns la aproape de 30% din totalul consumului naţional, peste 10 miliarde de euro din Fondul de modernizare nu pot fi folosite, iar Legea offshore, care ar fi dat perspectiva începerii investiţiilor în exploatarea gazelor din Marea Neagră, este blocată.

Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD face parte dintr-o coaliţie comună cu PNL şi va vota categoric împotriva acestei moţiuni simple.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Februarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza