Se deschide subscripţia naţională pentru "Cuminţenia pământului"

Azi se deschide oficial subscripţia naţională pentru cumpărarea sculpturii lui Brâncuşi, "Cuminţenia pământului".

Adăugat: 11 Aprilie 2016
Ultima actualizare:11 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu a făcut acest anunţ, precizând datele conturilor deschise la băncile partenere şi modalităţile prin care cetăţenii vor putea să depună banii.

"Noi am deschis conturile în euro, dolari şi, bineînţeles, în lei la Trezoreria Statului şi la încă şase bănci comerciale care au acceptat să lucreze cu noi fără niciun fel de comisioane. Băncile sunt: BCR, BRD - Société Générale, UniCredit Bank, Banca Transilvania, CEC Bank şi Raiffeisen Bank. Conturile sunt deja anunţate pe site-ul Ministerului Culturii şi sunt, de asemenea, anunate pe o pagină de Internet dedicată, pagina cuminteniapamantului.ro, implicată în toată campania de comunicare pe care o vom începe în curând". a spus

Ministrul Culturii a mai explicat şi ce facilităţi fiscale vor fi oferite persoanelor fizice şi firmelor care vor dona bani pentru ca statul să poată cumpăra de la actualii proprietari "Cuminţenia pământului":

"La ora 12.00 voi face o conferință de presă, la sediul Ministerului Culturii, în cadrul căreia se va anunța deschiderea oficială a subscripției naționale pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pâmântului".Vor fi prezentate datele conturilor deschise la băncile partenere, facilitățile fiscale oferite firmelor și persoanelor fizice, modalitățile prin care cetățenii vor putea depune, începând de astăzi, bani în contul subscripției naționale pentru achiziția operei de tezaur național "Cumințenia Pământului", a scris pe pagina sa de socializare ministrul Culturii.

Reporterul RRA Mihalea Helmis aminteşte că sculptura lui Constantin Brâncuşi costă 11 milioane de euro - sumă la care s-a ajuns după îndelungate negocieri cu proprietarii - din care 5 milioane va pune statul, restul de şase milioane urmând să se adune prin subscripţia publică.Autor:
Mihaela Helmis
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza