Se cere prelugirea termenului în privinţa rectificărilor bugetare

Comisiile de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor au cerut conducerii Parlamentului prelungirea termenului pentru finalizarea raportului privind rectificările bugetare pozitive realizate de guvernul Cioloş.

Adăugat: 26 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astăzi au fost audiaţi reprezentanţi din Ministerul Agriculturii, iar membrii comisiilor de specialitate au precizat că doresc să fie invitaţi pentru alte informaţii şi membrii fostului executiv, inclusiv fostul premier Dacian Cioloş.

Secretarul general adjunct în Ministerul Agriculturii, Miron Moldovan, a declarat că, în 2016, bugetul ministerului a fost realizat în proporţie de 92,16%, iar din sumele suplimentare acordate pentru prefinanţări nu s-au utilizat 9,4%. 

"Ordonanţa a apărut în Monitorul Oficial pe 28.11. Termenul de plată era, conform regulamentului, 30 noiembrie. Deci, am avut timp pentru utilizare două zile. Acele două zile a fost o acitivitate destul de laborioasă. Nici Trezoreria Statului nu poate procesa mai mult de un număr de 5000 de ordine de plată. Azi am făcut ca cei 9% procent din totalul fondurilor alocate să nu poată fi utilizat integral", a afirmat Miron Moldovan. 

Astăzi a expirat termenul acordat comisiilor de buget-finanţe pentru elaborarea raportului cu privire la rectificările pozitive realizate de guvernul Cioloş.

Pentru că doresc continuarea audierilor la nivel de miniştri din fostul executiv, membrii acestor comisii au cerut Birourilor Permanente din Senat şi Camera Deputaţilor acordarea unui nou termen, posibil 15 februarie.  

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Leonardo Badea:

"Am avut eşalonul secretarilor de stat, acum mergem mai departe, mergem în Consiliul Fiscal, Curtea de Conturi şi mergem la nivel de miniştri. Aşteptăm programul să vedem când facem acest lucru." 

Deputatul PSD Leonardo Badea a mai precizat că raportul comisiilor de specialitate va fi finalizat după adoptarea în plenurile reunite ale Parlamentului a bugetului de stat pentru acest an.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza