Se aşteaptă rezultatele testelor dezinfectanţilor din spitale

Guvernul intenţionează să adopte un document prin care să înăsprească pedepsele pentru distribuitorii de substanţe biocide care nu respectă reglementările în domeniu.

Adăugat: 11 Mai 2016
Ultima actualizare:11 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primele rezultate ale testelor privind concentraţia dezinfectanţilor folosiţi în spitale, realizate de laboratorul ICECHIM sunt aşteptate astăzi a anunţat premierul Dacian Cioloş după discuţiile cu responsabili din Ministerul Sănătăţii.

El a mai precizat că guvernul intenţionează să adopte, în şedinţa care începe la această oră, un document prin care să înăsprească pedepsele pentru distribuitorii de substanţe biocide care nu respectă reglementările în domeniu.

De asemenea, Institutul Naţional de Cercetare în Chimie şi Biochimie ar urma să primească bani în regim de urgenţă pentru a-şi acredita laboratorul, singurul din ţară autorizat să controleze calitatea dezinfectanţilor.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat încă de ieri, după întâlnirea cu responsabilii în Ministerul Sănătăţii că Guvernul se va concentra în perioada următoare asupra remedieiri problemelor din sistemul de sănătate.

El a spus că pe agenda de lucru a executivului se află mai multe documente care să reglementeze situaţia dezinfectanţilor, dar şi a infecţiilor nosocomiale.

În şedinţa de astăzi, executivul va discuta un proiect prin care distribuitorii de produse dezinfectante să fie sancţionaţi mai aspru dacă nu respectă normele legale.

Şi tot astăzi, guvernul ar urma să aprobe noi măsuri de protecţie socială pentru persoanele disponibilizate prin concedieri colective, precum şi schemele de plăţi din agricultură în perioada 2015-2020 sau stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor din familii defavorizate.

Guvernul intenţionează să aducă şi o serie de modificări la organizarea şi desfăşurarea referendumului şi să aprobe aplicarea unui tarif de utilizare şi respectiv de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale.
 Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
11 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza