Se activează primul comandament NATO de pe teritoriul României

Unitatea pentru Integrarea Forţelor NATO este una dintre cele două structuri de comandă-control ale Alianţei care vor funcţiona la Bucureşti.

Adăugat: 3 Septembrie 2015
Ultima actualizare:3 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi Şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, participă, astăzi, la Bucureşti, la ceremonia de activare a Unităţii de Integrare a Forţelor NATO din România.

Comandamentul este unul dintre cele şase de acest tip constituite în Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi în ţara noastră, în vederea consolidării flancului estic al Alianţei.

Comandamentele NATO sunt funcţionale de două zile şi fac parte din procesul de adaptare a Alianţei Nord-Atlantice la schimbările mediului de securitate.

Unitatea pentru Integrarea Forţelor NATO este una dintre cele două structuri de comandă-control ale Alianţei care vor funcţiona la Bucureşti.

Unitatea asigură legătura cu Comandamentul de la Napoli şi realizează planificarea operaţiunilor, organizarea exerciţiilor militare şi coordonarea deplasării trupelor din forţa de răspuns a NATO în cazuri de nevoie.

42 de militari asigură funcţionarea acestei structuri, dintre care 27 de posturi revin României, ca ţară gazdă.

Unitatea pentru integrarea forţelor NATO de la Bucureşti este condusă de colonelul Cătălin Ticulescu, ofiţer rănit în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan.

Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est va deveni parţial operaţional anul viitor şi va coordona unităţile pentru integrarea forţelor aliate din România şi Bulgaria.

 Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza