Scutiri de la plata taxelor la misiunile diplomatice din străinătate

Potrivit modificărilor la Legea privind serviciile consulare, minorii în vârsta de până la 6 ani, elevii, studenţii, profesorii şi cercetătorii care se deplasează pentru studii vor fi scutiţi de la plata taxelor consulare.

Adăugat: 24 Octombrie 2017
Ultima actualizare:24 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii au adoptat în unanimitate actul normativ prin care se modifică legea privind serviciile consulare pentru care se percep taxe la misiunile diplomatice ale Romaniei în străinătate.

Documentul introduce o serie de scutiri de la plata taxelor consulare pentru anumite categorii: minorii în vârsta de până la 6 ani, elevii, studenţii, profesorii şi cercetătorii care se deplasează pentru studii.

Potrivit unui amendament adoptat de comisiile de specialitate şi însuşit de plenul Senatului, costurile aferente organizării consulatelor itinerante se suportă din bugetul Ministerului Afacerilor  Externe.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a  afirmat că e necesară adoptarea actului normativ.

"Multiplicarea misiunilor consulare intinerante care n-aveau acoperite cheltuielile, mai ales în zonele dificile, reprezintă o realitate şi o necesitate, de exemplu, dacă se oferă servicii consulare care sunt necesare în Gaza, în teritoriile palestiniene, să vină ori de la Ramallah, din Cisiordania, sau să vină din Israel. Evident că sunt costuri importante şi asta presupune o anumită organizare, deci este nevoie să fie acoperită din bugetul MAE", a spus  Titus Corlăţean.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza